ΓΠΣ Παρακολούθησης - διαχείρισης περιβάλλοντος Λήμνου

 

Για τον Δήμο Ν. Κούταλης αναπτύχθηκε ένα ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα παρακολούθησης και διαχείρισης του περιβάλλοντος στο οποίο συμμετείχαν όλοι οι Δήμοι του νησιού της Λήμνου καθώς και το νησί της Σαμοθράκης.

Για τον Δήμο Ν. Κούταλης αναπτύχθηκε ένα ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα παρακολούθησης και διαχείρισης του περιβάλλοντος στο οποίο συμμετείχαν όλοι οι Δήμοι του νησιού της Λήμνου καθώς και το νησί της Σαμοθράκης. Αρχικά πραγματοποιήθηκε μια μελέτη εφαρμογής του έργου κατά την οποία αξιολογήθηκε η υφιστάμενη κατάσταση στο Δήμο σχετικά με επίπεδα οργάνωσης και εκτιμήθηκαν οι ανάγκες όλων των διαφορετικών χρηστών. Αναπτύχθηκε μια γεωγραφική βάση δεδομένων με φυσικογεωγραφικά στοιχεία, τουριστική υποδομή, αξιοθέατα, χρήσεις γης, δημόσια έργα, δίκτυα υποδομής και μια σειρά εφαρμογών για την βέλτιστη εξυπηρέτηση των πολιτών και των στελεχών του Δήμου. Οι εφαρμογές που παραδόθηκαν στα πλαίσια του έργου αφορούσαν διαχείριση δεδομένων (φυσικογεωγραφικών, χρήσεων γης, κλπ.) καθώς και σε εφαρμογή ΓΠΣ για την παροχή όλων των ψηφιακών δεδομένων στο διαδίκτυο. Ο Δήμος προμηθεύτηκε με τον ανάλογο εξοπλισμό και λογισμικά, ενώ το προσωπικό του εκπαιδεύτηκε στη χρήση τόσο του εξοπλισμού και των λογισμικών όσο και στις εφαρμογές.
Μετά την ολοκλήρωση της ανάπτυξης των εφαρμογών και της εκπαίδευσης, υλοποιήθηκαν δράσεις προβολής και δημοσιότητας με οργάνωση ενημερωτικών ημερίδων και διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού.
Έτος υλοποίησης:
 2008 – 2009

PROJECTS

Ολοκληρωμένες υπηρεσίες πληροφορικής και εξυπηρέτησης πολιτών του Δήμου Παλλήνης

Ολοκληρωμένες υπηρεσίες πληροφορικής και εξυπηρέτησης πολιτών του Δήμου Παλλήνης Το έργο της δημιουργίας της πλατφόρμας υλοποιείται τόσο για την πληροφόρηση όσο και για την διαφάνεια

Περισσότερα »
PROJECTS

ECOFLOW

ECOFLOW ο έργο ECOFLOW στοχεύει να δημιουργήσει μια συστηματική και τυποποιημένη διαδικασία για την αξιολόγηση των οικολογικά αποδεκτών ροών σε ποταμούς και ρέματα των οποίων

Περισσότερα »
PROJECTS

Υλοποίηση Διαδικτυακού Τόπου Ενημέρωσης Πολιτών στα πλαίσια του έργου «ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (Ο.Π.Σ.) ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2014 – 2020»

Υλοποίηση Διαδικτυακού Τόπου Ενημέρωσης Πολιτών στα πλαίσια του έργου «ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (Ο.Π.Σ.) ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2014 – 2020»

Περισσότερα »