ECOFLOW project 703.000€

 

Η AVMap GIS AE, εταιρεία του Ομίλου AVMap, ανακοινώνει την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου για συμμετοχή στο ερευνητικό πρόγραμμα με τίτλο «Σύστημα εκτίμησης της αποδεκτής Οικολογικής παροχής σε ποτάμια και ρέματα της Ελλάδας» (συντ.τίτλου: ECOFLOW) και κωδικό αριθμό 11ΣΥΝ_8_917. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 703.000 ευρώ.

 

Το ECOFLOW χρηματοδοτείται από την Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, στα πλαίσια της πράξης «Συνεργασία 2011 – Συμπράξεις παραγωγικών και ερευνητικών φορέων σε εστιασμένους ερευνητικούς και τεχνολογικούς τομείς». Στο πρόγραμμα συμμετέχουν άλλοι 3 εταίροι και συγκεκριμένα, το Ινστιτούτο Θαλάσσιων Βιολογικών Πόρων και Εσωτερικών Υδάτων/Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), η εταιρεία Δ. Αργυρόπουλος & Συνεργάτες Ο.Ε. και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Το έργο ECOFLOW στοχεύει να δημιουργήσει μια συστηματική και τυποποιημένη διαδικασία για την αξιολόγηση των οικολογικά αποδεκτών ροών σε ποταμούς και ρέματα των οποίων η ροή επηρεάζεται από την ανάπτυξη έργων υδρομάστευσης (φράγματα, λιμνοδεξαμενές, αντλητικά συγκροτήματα, κτλ). Η ροή των τρεχούμενων νερών στηρίζει τον ιστό της ζωής, και την οικολογική ποιότητα των υδάτων σε ολόκληρη την λεκάνη απορροής ποταμού. Το καθεστώς υπολογισμού της ελάχιστης οικολογικής παροχής έχει μελετηθεί ελάχιστα στην Ελλάδα, και παραμένει μια άγνωστη μεταβλητή που καθορίζεται με τρόπο μη επιστημονικό, στον σχεδιασμό έργων υδρομάστευσης. Μια κοινοπραξία επιστημόνων και μελετητών τέτοιων έργων διαχείρισης νερού, θα εργαστούν από κοινού για την εξεύρεση μιας επιστημονικά αποδεκτής μεθόδου για την εκτίμηση της οικολογικής παροχής σε διάφορους τύπους ποταμών, κάτι που αποτελεί σημαντική συμβολή στην προστασία της ποιότητας των υδάτινων οικοσυστημάτων σε Εθνικό επίπεδο.

To Τμήμα Γεωπληροφορικής της AVMap GIS AE, υλοποιεί τη μοντελοποίηση των αλγορίθμων και την μεταφορά τους σε γραφικό περιβάλλον διαδικτυακής εφαρμογής. Το κόστος της ερευνητικής αυτής εργασίας εκτιμάται στα 170.000 ευρώ

Το Τμήμα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της AVMap GIS AE, συμμετέχει παρακολουθώντας και εγκρίνοντας τις επιλέξιμες δαπάνες, πιστοποιώντας τη συνάφεια των παραδοτέων με το φυσικό αντικείμενο και ετοιμάζοντας τις αναφορές προόδου.

NEWS

InfoΔράση στο Δήμο Αιγάλεω

Η Millenguard Security αναλαμβάνει τη φύλαξη του υπηρεσιών του Υπουργείου Εσωτερικών στον Πειραιά Στις 23.12.2014 κατακυρώθηκε στην Millenguard Security η φύλαξη των κτιρίων της Γενικής

Περισσότερα »